Groep 4A

Welkom

Welkom op de pagina van groep 4A. U kunt hier algemene informatie over onze groep en lesinhoud vinden.

's Morgens staat juf Bruijgom voor de klas. Op maandagmiddag is juf Rietveld er, op dinsdag- en donderdagmiddag juf van Mourik.

 

Psalm:

Elke maandag bespreken we een psalm, die een week later overhoord wordt. Welke psalm dit is, kunt u vinden in de schoolgids. Het is fijn als u de psalm enkele keren per week met uw kind zingt.

 

Taal en spelling:

In groep 4 werken we met de methode Taal Actief. Bij taal komen de volgende onderdelen aan de orde: woordenschat, taal verkennen, spreken en luisteren, schrijven. Bij spelling oefenen we elke week met één of enkele spellingregels.

 

Rekenen:

In groep 4 oefenen met het rekenen tot 100. Ook beginnen we met het leren van de tafels. De kinderen moeten eind groep 4 alle steunsommen kennen. Met deze steunsommen kunnen ze bijna alle tafelsommen uitrekenen. 

 

Vertelkoffer en boekbespreking:

In groep 4 houden de kinderen twee keer een vertelbeurt voor de klas. De eerste keer is dat aan de hand van een vertelkoffer. Het kind mag dan een onderwerp kiezen waar het al mee bekend is. Denk aan een huisdier, sport of hobby. De tweede keer houden de kinderen een boekbespreking. Op school krijgen de kinderen hier uitleg over, de voorbereiding moet verder thuis gebeuren.

 

Praktische zaken:

  • Elke maandag halen we geld op voor ons adoptiekind, Justin. Als uw kind het vergeten is, mag het ook gerust later in de week mee naar school.
  • Elke maandagmiddag en woensdagochtend krijgen de kinderen gym van juf Alicia. Wie zijn spullen regelmatig vergeet, kan helaas niet mee gymmen.

 

Bedankt voor het bezoeken van onze webpagina. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact op via de mail, parro of per telefoon.

 

Hartelijke groet,

Juf Bruijgom, Juf Van Mourik en juf Rietveld